Pages

29 Mayıs 2014 Perşembe

Taraftarımızın itici gücüyle kazandık



Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, Banvit'i 76-71 yenerek Beko Basketbol Ligi play-off yarı final serisinde 2-1 öne geçtikleri maçta, üst düzey müceleleri sayesinde önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında Ergin Ataman, oldukça çekişmeli bir müsabaka olduğunu belirterek, "Serinin en kritik maçını, üst düzey mücadelemizle ve taraftarımızın verdiği itici güçle kazanmayı başardık" dedi.
Bugün iyi bir basketbol oynayamadıklarını aktaran Ataman, şunları söyledi:
"Zaten bunu istatistikler de gösteriyor. İki sayılık atışlarda 44'te 17'lik bir ortalamamız var. Bugün dış atışlarda doğru şutları sayıya çevirmeyi başardık. Özellikle de maçın sonunda. Savunmamızı belli bir seviyede yaptık. İlk devrede ikili oyunlarda Aminu'ya çok alan bıraktık. Devre arasında ise bunu konuştuk ve ikinci yarıda bu sayıları vermedik. Rakibi düşük sayılarda tutmayı başardık. Banvit'in adama adama savunmasına karşı boyalı alanı kullanmaya çalıştık ama oradan bir türlü sayı üretemiyoruz. Bunda pota altı sertlik de etkili. Bu sertliğe 3 maçtır hakemler müsamaha gösteriyor. Kısa-uzun eşleşmelerinde pota altında çok sert bir müdafa oluyor. Bugün kazandık ama seride durum sadece 2-1 oldu. Cuma günü final öncesi bir final karşılaşması oynayacağız."
Sarı-kırmızılı oyuncu Sinan Güler ise serideki tüm maçlarda olduğu gibi oldukça çekişmeli geçen bir karşılaşmayı geride bıraktıklarını aktararak, "Normal sezonu sadece 2 yenilgiyle tamamlamış bir rakibe karşı, yarı final serisinin de farklı olması beklenemezdi. Bugün ikinci yarı daha iyi savunma yaptık ve önemli bir galibiyet aldık. Şimdi Cuma günü de aynı kararlılığı göstererek, finale kalmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
BANVİT CEPHESİ
Banvit Başantrenörü Dimitris Itoudis, Galatasaray Liv Hospital karşısında yaptıkları basit top kayıplarından şikayet etti.
Çok heyecanlı ve güzel bir maç oynandığını dile getiren Yunan teknik adam, "Çok fazla iniş çıkışlar yaşandı. Kafa kafaya gidiyordu ve detaylar maçın sonucunu belirledi. Bugün özellikle hücumda yaptığımız basit top kayıpları rakibimize çok şans verdi. Bu kadar top kaybı yapmamalıydık. Bunların üzerine analizler yapacağız ve Cuma günü kazanmak için tekrar geleceğiz" değerlendirmesinde bulundu.
Banvitli oyuncu Ermal Kurtoğlu da yaptığı açıklamada, 2-1 geriye düşmelerine rağmen serinin devam ettiğini kaydederek, "Cuma günü yeni bir maç var ve bizim için final niteliğinde. Umarım bugün oynayamayan Charles Davis de aramıza katılır. Tüm sezon onun üzerine oynadık ve takımımızın önemli bir parçası. Bugün rakibimiz iyi oynadı ama onlara biz yardımcı olduk. Kritik zamanlarda aptalca top kayıpları yaptık. Cuma günü bunları tekrarlamamalıyız. Seriyi uzatmak ve beşinci maçı oynamak istiyoruz" şeklinde konuştu.

0 yorum:

Yorum Gönder